Aura Consulting

Av og til; er litt. Nok

2 kommentarer

DSCN1739Meir enn nok. «Noen ganger er det alright, noen ganger er det helt alright», song Odd Børretzen.

Han meinte at særleg morgonen var det. Alright. Det meiner eg og. Den legg grunnlaget for dagen.

Og eg hadde ønska at vi allereie når vi kastar av oss dyna om morgonen; kunne ha tenkt:  Av og til er litt. Nok.

Dette er femte bloggen til Aura Consulting.

Det er flott og ha planar om alt vi skal gjere. Og klare.

Men eg møter menneske som forstrekker seg. Både born, ungdom og vaksne.

Alt skal vere på stell.

Her er så mange forventningar. Frå alle hald. Det kan vi få gjort så lite med. Men vi kan få gjort noko med kva vi krev av oss sjølve.

Mange eg møter får til mykje. Meir enn dei nokon gong hadde trudd. Likevel er dei ikkje nøgde. Dei skulle ha klart litt til. Ganske mykje meir. Viss gleda over det du HAR fått til, ikkje kan måle seg med angsten for at det ikkje er godt nok, kjem ein under press.

Da eg starta Aura Consulting i 2003, leigde eg kontor på Molde Kunnskapspark. Der hadde eg ein flott kontornabo, og seinare samarbeidspartnar i Kathrine Moen Bratteng. Eg hadde sett meg 2 mål ved firmaetableringa. Innan 3år skulle eg tene like godt som eg gjorde i siste jobb. Og eg skulle vere dobbelt så glad. Mål 1 nådde eg innan 2 år, og mål 2 nesten frå dag ein. Men eg hadde STORE forventningar på meg. Frå alle hald. Og eg hadde forsørgaransvar åleine.

Så det var ingen leik. Firmaetableringa kunne ikkje vere noko «stunt».

Og eg veit at eine grunnen til at eg klarde meg, nettopp var tanken på «små steg i rett retning». Og eg gav meg sjølv lov til å feile. Og eg skulle ALDRI ta ein siger for gitt. Og eg søkte aldri økonomisk stønad til noko som helst. Eg var avhengig av kun meg sjølv.

Men eg veit at vegen til målet hadde vore mykje vanskelegare, om eg ikkje hadde Kathrine. Som såg mine små steg. Og kommenterte dei. Ho lot mine sigrar aldri skje, utan at ho fortalde meg det.

Eg hadde ein gong ein nabo. Som var redd. Som hadde dårleg sjølvtillitt. Og som ingen hadde kontakt med. Og som alle hadde gitt opp. Eg prøvde å kommentere kvar gong eg såg naboen gjorde noko uventa. Som i retning av å virke meir trygg. Og eg la merke til at naboen merka kva eg gjorde. Og at eg fekk eit anna «innpass» enn dei andre. Etter ei tid sende eg melding om at eg var stolt over kva naboen hadde fått til. Og spurde om naboen ville vere med meg på korøving. For eg visste at naboen hadde songstemme. Så kom svaret. «Eg har nok ikkje sjølvtillitt nok». Og eg tenkte. Jippi!. Eit steg i rett retning! Tenk å våge å fortelle det! Så eg spurde om naboen kunne tenke på det å verte med i koret mitt. Og eg fekk ja.

Av og til er litt. Nok. Og ein start på større meistring.

I førre veke hadde eg ein leiar på kontoret. Som eg hadde hatt ei samtale med før. Når han kom til denne samtala, fortel han meg det eine og andre han hadde lukkast med sidan sist. Når eg spør han kva som er nøkkelen til at han kan fortelle meg alt dette; svarar han:» Eg trengde nokon som trudde på meg. Nokon som hadde tid til å prate med meg. » Eg gjorde svært lite, han hadde gjort jobben. «Det var i grunnen så lite som skulle til»,sa han. «For at eg kunne klare å «snu haudet» litt, og tenke annleis. «Kva gevinst har det gitt deg at du har fått dette til», spurde eg. Og svaret vart langt. Og for han, overraskande. Når folk fortel om gevinsten, kan du til og med risikere at du er ein dei deler æra for å ha lukkast med.

Av og til er litt. Nok. Til og med for å skape noko som kan vare.

Denne deler eg med deg; Kathrine.

 

2 tanker om “Av og til; er litt. Nok

  1. Så kloke og gode ord, Audhild! Flott og lærerikt blogginnlegg. Du kan være stolt av det du har oppnådd, og jeg er stolt av å være din venn! Har lært veldig mye av deg .

    Liker

  2. Tusen takk for flott tilbakemelding! Og i like måde!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s